Skleroterapi

Vi behandlar vi ytliga kärl och kärlspindlar på benen med Aethoxysklerol så kallad Sklerosering. Röda och blå kärlstrimmor på benen kan upplevas besvärande när det är dags att gå med bara ben eller bära tunna strumpor till en kortare kjol.

Ett kärlklister injiceras med en mycket tunn, liten nål. ”Hopklistringsprocessen” efter en sklerosering tar mellan en och tre veckor.

Borttagning av kärl på benen

För bästa behandlingsresultat är det mycket viktigt att kärlväggarna hela tiden är sammanpressade. Vi rekommenderar därför att du tar med stödstrumpor, Kompressionsstrumpor klass 1, knä eller lårhög, vilka täcker det behandlade området till ditt behandlingstillfälle.

Har du underliggande åderbråck så bör du behandla dessa innan skleroseringen för ett fint resultat.

Vid ett behandlingstillfälle räknar vi med att ca 70 % av det behandlade kärlet försvinner. Ofta behövs det 1 – 3 behandlingar med ca 4 – 8 veckors intervall per område för ett tillfredsställande resultat.

Priser

2 ml – 2700 kr
4 ml – 3200 kr
6 ml – 3600 kr

Frågor och svar

Hur går sklerosering till?

Röda och blå kärlstrimmor på benen kan upplevas besvärande. Ett kärlklister injiceras med en mycket tunn, liten nål. ”Hopklistringsprocessen” efter en sklerosering tar mellan en och tre veckor. Har du underliggande åderbråck så bör du behandla dessa innan skleroseringen för ett fint resultat.

Vid sklerosering på benen behandlar vi 0,2 – 3 mm röda eller blå kärl. Behandlingen känns som ett litet stick och det svider något. Direkt efter blir huden lite svullen och röd. De injicerade blodkärlen kan bli blåaktiga och det behandlade området kan bli lite hårt, ömt och mera framträdande de första veckorna innan kärlspindlarna försvinner. I enstaka fall kan en brunaktig missfärgning uppträda, denna bleknar naturligt inom 6 – 12 månader eller kan behandlas med IPL.

Vilken efterbehandling gäller?

För bästa behandlingsresultat är det mycket viktigt att kärlväggarna hela tiden är sammanpressade. Vi rekommenderar därför att du tar med stödstrumpor, Kompressionsstrumpor klass 1, knä eller lårhög, vilka täcker det behandlade området till ditt behandlingstillfälle.

En vecka efter behandlingen bör du ha på stödstrumpor, kompressionsstrumpa klass 1, dag och natt. Undvik träning, bastu och varma bad de närmsta dagarna, gärna en vecka, efter din kärlbehandling.

Behöver läkare undersöka kärlen innan en sklerosering?
Har du underliggande åderbrock så bör du behandla dessa innan skleroseringen för ett fint resultat.
Hur många behandlingar kan behövas?
Vid ett behandlingstillfälle räknar vi med att ca 70 % av det behandlade kärlet försvinner. Ofta behövs det 1 – 3 behandlingar med ca 4 – 8 veckors intervall per område för ett tillfredsställande resultat.

Kärl nybildas ständigt av kroppen, för att bibehålla ett fint resultat kan du behöva upprepa behandlingen med tiden. Vi rekommenderar att du dagligen använder stödstrumpor.

Vilka risker finns med Skleroterapi?

Vanliga Reaktioner
Rodnad, smärta, svullnad, klåda, blåmärken, lokal nybildning av blodkärl.

Mindre vanliga Biverkningar
Blånande och hårda kärl, kärlinflammation, Brunaktig pigmentering (Hemosidros), hudreaktion

Ovanliga Biverkningar
Proppbildning, sårbildning, skorpbildning, urtikaria, angioödém, astmaattack, allergisk reaktion, anafylaktisk chock, hjärtklappning, feber, sjukdomskänsla

”Tack snälla Lotta, jag känner mig alltid väl omhändertagen när jag är hos dig. Min hy blev fantastisk.”

Sara J

”Jag blev så otroligt nöjd efter att ha fått Restylane hos er. Jag känner mig tio år yngre.”

Kristina S

Tack!
Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Handla produkter

Beställ ZO Skin Health - Direkt hem till dig

Vår mest kraftfulla hudvårdsserie kan du beställa hem, en möjlighet när du inte kan besöka oss. För att du ska känna dig nöjd, rekommenderar vi att du kommer in på regelbundna konsultationer och behandlingar. Vi hjälper dig att säkerställa ett korrekt hudvårdsprogram för just dina unika förutsättningar, önskemål och behov. Lägg din hud i våra händer, för ditt vackraste jag.

Månadens behandling

Vårens glowigaste Kurbehandling!

Du får 3x30 min  Glowig behandling samt
1 st  A.G.E serum att använda hemma.

Kampanjpris Kur 3598 kr - Värde 4443 kr

Äntligen är våren på väg och vad passar då bättre än att boosta och stärka upp huden igen efter vinterns hårda väder. Den här behandlingen är bara skön, den ger ändå ett fantastiskt resultat!

Vårens Glowigaste behandling passar de flesta hudtyper, den stärker hudens barriär, stimulerar kollagenproduktionen, ger fukt och du får en fantastisk lyster som både syns och känns.

En ansiktsbehandling med Aminosyror och fruktsyror som förbättrar din hud på flera sätt.

Enstaka behandling blir en uppfräschande askungebehandling - En kur ger ett mer hållbart resultat.

  • Förbättrar elasticiteten
  • Minskar och motverkar pigmenteringar
  • Minskar acne och orenheter
  • Reparerar och regenererar huden
  • Ger fantastisk glow!

Bästa resultat - kur om 3-6 behandlingar. Serumet förstärker effekten av din behandling, det  används under din dag och natt kräm för extra fukt och lyster.

A.G.E serum innehåller olika komplex med hyaluronsyra, peptider och Kombucha. Serumet är återfuktande, minskar svullnader då den stärker lymfdräneringen av vävnaden. Hudens mikroflora återuppbyggs, hudens åldrande förebyggs samtidigt som befintliga ålderstecken reduceras.

 

Går ej att kombinera med andra erbjudanden

Blogg