Skleroterapi

Vi behandlar vi ytliga kärl och kärlspindlar på benen med Aethoxysklerol så kallad Sklerosering. Röda och blå kärlstrimmor på benen kan upplevas besvärande när det är dags att gå med bara ben eller bära tunna strumpor till en kortare kjol.

Ett läkemedel injiceras med en mycket tunn, liten nål. ”Hopklistringsprocessen” efter en sklerosering tar mellan en och tre veckor.

Vi välkomnar den nya lagen gällande estetiska injektionsbehandlingar. Inför din första estetiska injektionsbehandling måste du komma på ett konsultationsbesök senast 48 timmar innan din behandling, samt när det är om än 6 månader sedan sist. Din injektionsbehandling sker på Sens à skins fina klinik, tillgängligt belägen i hjärtat i Kungsbacka innerstad.

Borttagning av kärl på benen

För bästa behandlingsresultat är det mycket viktigt att kärlväggarna hela tiden är sammanpressade. Vi rekommenderar därför att du tar med stödstrumpor, Kompressionsstrumpor klass 1, knä eller lårhög, vilka täcker det behandlade området till ditt behandlingstillfälle.

Har du underliggande åderbråck så bör du behandla dessa innan skleroseringen för ett fint resultat.

Vid ett behandlingstillfälle räknar vi med att ca 70 % av det behandlade kärlet försvinner. Ofta behövs det 1 – 3 behandlingar med ca 4 – 8 veckors intervall per område för ett tillfredsställande resultat.

Priser

2 ml – 2700 kr
4 ml – 3200 kr
6 ml – 3600 kr

Frågor och svar

Hur går sklerosering till?

Röda och blå kärlstrimmor på benen kan upplevas besvärande. Ett kärlklister injiceras med en mycket tunn, liten nål. ”Hopklistringsprocessen” efter en sklerosering tar mellan en och tre veckor. Har du underliggande åderbråck så bör du behandla dessa innan skleroseringen för ett fint resultat.

Vid sklerosering på benen behandlar vi 0,2 – 3 mm röda eller blå kärl. Behandlingen känns som ett litet stick och det svider något. Direkt efter blir huden lite svullen och röd. De injicerade blodkärlen kan bli blåaktiga och det behandlade området kan bli lite hårt, ömt och mera framträdande de första veckorna innan kärlspindlarna försvinner. I enstaka fall kan en brunaktig missfärgning uppträda, denna bleknar naturligt inom 6 – 12 månader eller kan behandlas med IPL.

Vilken efterbehandling gäller?

För bästa behandlingsresultat är det mycket viktigt att kärlväggarna hela tiden är sammanpressade. Vi rekommenderar därför att du tar med stödstrumpor, Kompressionsstrumpor klass 1, knä eller lårhög, vilka täcker det behandlade området till ditt behandlingstillfälle.

En vecka efter behandlingen bör du ha på stödstrumpor, kompressionsstrumpa klass 1, dag och natt. Undvik träning, bastu och varma bad de närmsta dagarna, gärna en vecka, efter din kärlbehandling.

Behöver läkare undersöka kärlen innan en sklerosering?
Har du underliggande åderbrock så bör du behandla dessa innan skleroseringen för ett fint resultat.
Hur många behandlingar kan behövas?
Vid ett behandlingstillfälle räknar vi med att ca 70 % av det behandlade kärlet försvinner. Ofta behövs det 1 – 3 behandlingar med ca 4 – 8 veckors intervall per område för ett tillfredsställande resultat.

Kärl nybildas ständigt av kroppen, för att bibehålla ett fint resultat kan du behöva upprepa behandlingen med tiden. Vi rekommenderar att du dagligen använder stödstrumpor.

Vilka risker finns med Skleroterapi?

Vanliga Reaktioner
Rodnad, smärta, svullnad, klåda, blåmärken, lokal nybildning av blodkärl.

Mindre vanliga Biverkningar
Blånande och hårda kärl, kärlinflammation, Brunaktig pigmentering (Hemosidros), hudreaktion

Ovanliga Biverkningar
Proppbildning, sårbildning, skorpbildning, urtikaria, angioödém, astmaattack, allergisk reaktion, anafylaktisk chock, hjärtklappning, feber, sjukdomskänsla

Handla produkter

Beställ ZO Skin Health - Direkt hem till dig

Vår mest kraftfulla hudvårdsserie kan du beställa hem, en möjlighet när du inte kan besöka oss. För att du ska känna dig nöjd, rekommenderar vi att du kommer in på regelbundna konsultationer och behandlingar. Vi hjälper dig att säkerställa ett korrekt hudvårdsprogram för just dina unika förutsättningar, önskemål och behov. Lägg din hud i våra händer, för ditt vackraste jag.

Månadens behandling

November & December

Sens à Lugnt och Skönt

Rofylld massage av ansikte, dekolletage och axlar i en härligt aromatisk massagekräm. Behandlingen inleds med rengöring och en lättare peeling som masseras in under några minuter. Vi avslutar med en dagkräm och tonad makeup om du vill.

Rengöring - Peeling - Massage - Avslutande Produkter

Massage lindrar spända käkar, nacke och axlar. Massage är djupt avslappnande, syresätter hjärnan för klarare tankar, minskar ofta spänningshuvudvärk och mjukar upp stela muskler.

45 min - 900 kr 

Deluxe Hydrafacial

Djuprengörande anti-age Ansiktsbehandling, med Booster för dig med behov av hudföryngring. En extra boost av anpassat superserum designat för att effektivt behandla problem såsom fina linjer, hudton och textur. LED ljusterapi stimulerar, lugnar och hjälper till att bilda nytt kollagen.

Behandlingen ger en känsla av klarhet, renhet och fräschör. Din hud får en fantastisk fuktmättad lyster med ökad spänst.

Rengöring – Exfoliering – Vakuumsugning/Portömning – Djup Återfuktning – Booster – LED ljus – Avslutande Produkt – SPF

Vi rekommenderar Kur om 3–6 behandlingar med 2–4 veckors intervall eller som enstaka behandling.

45 min - 1999 kr Ord: 2300 kr

Nimue Smart Resurfacer

En ansikte,hals & decolletagebehandling för dig som vill uppnå glow och arbeta på en ojämn hudstruktur, fina linjer & rynkor, stora porer eller torr&narig hud.

Hudanalys - Rengöring - Enzympeeling - Smart resurfacer peel - CR super fluid - Avslutande produkt

45 min - Nu: 1200 kr Ord: 1500 kr

Kur 3 x 45 min - 3300 kr

Går ej att kombinera med andra erbjudanden.