Botox

Botox är vår mest populära estetiska injektionsbehandling. Botox är även skönhetsbehandling nummer ett i världen.

Botulinumtoxin är ett naturligt förekommande protein som har en tillfällig muskelavslappnande effekt vilket ger ett utvilat, vaket utseende och slätare hud med minimerade linjer och rynkor.

BOTOX – Din muskelavslappnande behandling lyfter & öppnar upp

En muskelavslappnande behandling med Botox kan bidra till ett ökat välbefinnande (enligt kliniska studier) förutom att du kan få ett fräschare och piggare utseende.

Botulinumtoxin A är ett läkemedel, Botox är försäljningsnamnet på det första botulinumtoxinet som är godkänt i estetiska sammanhang.

Läkemedlet injiceras i en ansiktsmuskel i mycket liten dos, nervsignalen blockeras, muskeln kan inte röra sig lika mycket och huden slätas ut. Rynkorna försvinner utan att förstöra din mimik, du kan fortfarande, skratta, kisa och le för ett naturligt utseende.

 • Glabella – bekymmersrynkan
 • Panna – slätar ut
 • Kråksparkar – mjukar upp
 • Ögonbryn – lyfter upp i inre eller yttre
 • Bunny lines – rynkor på näsan
 • Gummy smile – lindrar synligt tandkött
 • Mungipor – lyfter upp sura mungipor
 • Lip flip – framhäver och förfinar läppar
 • Överläpp – fina linjer – lyfter upp
 • Haka – slätar ut gropar & rundar av
 • Nefertitilyft – jämnar ut käklinjen
 • Platysma – mjukar upp strama band på halsen
 • Face slim – avspänning av käkmuskler & avsmalning för ett mer hjärtformat ansikte
 • Baby botox – förebygger linjer & ålderstecken med ett naturligt resultat
 • Micro gold – microbotox i hyaluronsyra för fina porer och fantastisk glow

 

Priser

Konsultationsbesök 0 kr

1 Område 3000 kr
2 Områden 4000 kr
3 Områden 5000 kr

1 extra område +1000 kr

Special:
Sens à Golden standard +1000 kr
Lip Flip i samband med Lipfiller +1000 kr
Baby Botox 3000 kr
Micro gold 3000 kr – 5000 kr
Face slim / Masseter 4000 kr
Platysma / Nefertitilyft 4000 kr

Frågor och svar

Vad är Botox?
Läkemedlet blockerar signaler från nervändarna till musklerna. botox verkar lokalt muskelavslappnande. En muskel som injiceras med botox kan inte dra ihop sig lika mycket som tidigare. Det innebär att utseendet på linjer och rynkor mjukas upp, och kan ibland försvinna helt under en tid.
Är Botox godkänt för estetiskt bruk?
Botox har nu använts i 30 års tid och är en mycket säker behandling, när ett FDA-godkänt botulinumtoxin i en väl beprövad dosering används. Det är godkänt av Socialstyrelsen och Läkemedelsstyrelsen för medicinsk och kosmetisk användning.
Vad skall jag tänka inför min muskelavslappnande behandling?
En konsultation bokas in senast 48 timmar innan din första behandlingen eller om det gått mer än 6 månader sedan den sista.
Du ska inte ha feber eller känna dig sjuk vid behandlingen. Inte heller ha pågående herpesinfektion eller andra infektioner i området som ska behandlas. Du ska inte vara gravid eller ammande.
Hur går min Botoxbehandling till?

Läkemedlet injiceras i det aktuella området. Själva behandlingen tar ca 30 min beroende på vad som skall behandlas.

 • Lokalbedövning behövs mestadels inte.
 • Vid en normal dos förväntas en 70 % avslappning av en muskel.
 • Behandlingen tar ca 30 minuter och föregås av en konsultation.
 • Injektionen med en mycket tunn och fin nål känns som ett litet stick, vanligen syns ingenting efter behandlingen.
 • Effekten varar oftast i 4 – 5 månader. Vanligast är att behandla 2 gånger per år men inte oftare än var tredje månad.
 • Resultatet börjar synas efter ett par dagar och har full effekt inom 2 veckor då du kommer tillbaka på ett återbesök för att kontrollera att allt ser bra ut. Vid behov kompletteras behandlingen utan extra kostnad, en så kallad touch up.
Hur känns behandlingen?
Du känner sticket från injektionen samt en snabb övergående svidande känsla när botox injiceras.
Vad skall jag tänka på efter behandlingen?

Du kan leva som vanligt direkt efter din behandling men undvik gärna hård träning, solning eller bastu 24 timmar efter din behandling. Tryck eller massera inte på det behandlade injektionsområdet för att minska risken för oönskade effekter. Inget smink under de första 12 timmarna.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?
Botox är en mycket förutsägbar och effektiv behandling. Räkna med ett tydligt synligt resultat inom två veckor. Ett kostnadsfritt kontroll besök för eventuell justering ingår. Effekten varar i ca 3-5 månader (genomsnitt 4 månader) i ansiktet. Vid hyperhidrosbehandling (svettning), varar effekten 5-8 månader.
Vilka är de vanligaste områdena att behandla?
Vanligast är att behandla områdena kring ögonen såsom argrynkan (glabella) och kråksparkarna i yttre ögonvrå samt panna. Du kan även få ett ögonbrynslyft, behandla bunny lines på näsan, partierna kring haka och mun samt tuggmusklerna för att lindra sammanpressade käkar och tandgnissling. Behandling av tuggmusklerna, m. Masseter ger även käken ett smalare och mindre kantigt utseende. Spänningshuvudvärk och migrän lindras ofta effektivt med din Botoxbehandling.
Möjligheterna är många så diskutera med din behandlare. Behandlingen kan med fördel kombineras med fillers, skinboosters och goda hudvårdsrutiner för en fin helhet. Tillsammans ger ett väl avvägt behandlingsprogram dig och din hud ett harmoniskt helhetsintryck, optimal hudhälsa och ett naturligt fint resultat. En liten justering kan göra stor skillnad för ditt utseende och välbefinnande.
Vilka risker finns med Botox?

Ibland kan tillfällig huvudvärk, rodnad, svullnad, irritation, klåda, kittlande, smärta, obehag, sveda och blåmärke uppstå efter din behandling och vara i ett par dagar. Andra övergående symtom kan vara trötta ögon, dimsyn, svullnad av ögonlock, rinnande eller torra ögon, muskelryckningar och förlamning av ansiktsmuskulatur. Botulinumtoxin kallas ibland för ”nervgift”. Den dosering, som används i estetiska sammanhang medför ytterst lite eller ingen risk för allvarliga biverkningar. Allergisk reaktion av en Botoxbehandling är mycket ovanligt men skulle du få symptom såsom svårigheter i att andas, svälja, tala eller om ditt ansikte svullnar upp, huden blir röd och du får en kliande rodnad så kontakta läkare omedelbart och berätta att du fått en behandling med Botulinumtoxin A.

”Tack snälla Lotta, jag känner mig alltid väl omhändertagen när jag är hos dig. Min hy blev fantastisk.”

Sara J

”Jag blev så otroligt nöjd efter att ha fått Restylane hos er. Jag känner mig tio år yngre.”

Kristina S

Tack!
Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Handla produkter

Beställ ZO Skin Health - Direkt hem till dig

Vår mest kraftfulla hudvårdsserie kan du beställa hem, en möjlighet när du inte kan besöka oss. För att du ska känna dig nöjd, rekommenderar vi att du kommer in på regelbundna konsultationer och behandlingar. Vi hjälper dig att säkerställa ett korrekt hudvårdsprogram för just dina unika förutsättningar, önskemål och behov. Lägg din hud i våra händer, för ditt vackraste jag.

Månadens behandling

Lyxiga 90 min – En stund för hela dig

Din behandling inleds med en ljuvligt avkopplande ryggmassage och fotinpackning. Du får sedan en välgörande ansiktsbehandling med fokus på portömning eller massage. Din behandling avslutas därefter med hand, fot eller skalpmassage.

Ryggmassage – Rengöring –  Hudanalys – Peeling i ånga – Portömning – AHA –

Ansiktsmassage – Specialmask – Fotinpackning – Hand / fot / skalpmassage – Avslutande produkt

90 min  1500 kr
Värde 1900 kr

Går ej att kombinera med andra erbjudanden

Blogg