SkinPen Microneedling

SkinPen Microneedling ger din hy ny glöd, lyster, ökad spänst och förfinad struktur.

Hudanalys – Rengöring – Microneedling – Specialmask – Efterbehandling för 4 dagar

Vi har valt SkinPen Microneedling därför att processen är mer kontrollerad och säker än med många andra system för Microneedling. Besök oss i våra fina lokaler för konsultation eller behandling.

Välkommen till Sens à skin, din estetiska klinik i hjärtat av Kungsbacka innerstad.

Skinpen Microneedling

SkinPen är kvalitetssäkrad och är den första Microneedling-pennan i världen som godkänts av Amerikanska läkemedelsverket FDA, är CE-märkt i klass II A och är ISO certifierad med vetenskapliga studier till grund.

SkinPen Microneedling är en effektiv kollagenstimulerande metod för en rad olika hudproblem och passar alla hudtyper och hudtoner. Huden stimuleras med hjälp av nålar på exakt anpassat djup. Huden vill då nybilda sig, vilket resulterar i en friskare, fastare hud med spänst, ökad fukthalt och en härlig glow. SkinPen Microneedling passar även på kroppen och kan användas på många tillstånd i huden.

SkinPen är FDA godkänt för följande indikationer:

 • Minska förekomst av ärr efter acne hos vuxna från +22år.
 • Minska ärrvävnad efter genomgången kirurgi för olika typer av ärr; Hyperthrofiska ärr, Keloida ärr och Kontrakterade eller sammandragna ärr.
 • Minska förekomst av fina linjer och rynkor på ansikte och hals.
 • Minska porstorleken på förstorade porer.
 • Behandling av pigmenteringsproblematik inklusive melasma, vitiligo och mörka fläckar.
 • Minska storleken och synligheten på Striae, röda och vita bristningar i huden, vilka kan uppstå på både män och kvinnor när huden sträcks ut av olika anledningar.

Priser

Vi rekommenderar en kur om 3 – 6 behandlingar med 2 – 4 veckors intervall. Konsultation med hudanalys görs innan behandling.

Ansikte 45 min – 2500 kr
3 Behandlingar – 6500 kr

Ansikte & Hals 60 min – 3000 kr
3 Behandlingar – 7500 kr

Ansikte & Hals & Dekolletage 75  min – 4000 kr
3 Behandlingar 9900 kr

Mindre Parti / Händer 30 min – 2200 kr
3 Behandlingar 5500 kr

Större Parti /Kropp 45 min – 3500 kr
3 Behandlingar 8900 kr

Frågor och svar

Vad är Skinpen Microneedling

Hos Sens À Skin i Kungsbacka har vi handplockat SkinPen Microneedling. SkinPen är den första Microneedling-pennan i världen som godkänts av Amerikanska läkemedelsverket FDA, är CE-märkt och ISO certifierad.

Varför har vi valt att arbeta med Skinpen Microneedling?

SkinPen Precision Microneedling ansiktsbehandling är trygg och säker för att bidra till en frisk, hälsosam och vacker hud.

SkinPen microneedling behandlar en rad olika hudproblem effektivt sätt med minimal risk för olika komplikationer såsom ärrbildning, granulom och inflammationer i huden ,vilka generellt är vanliga efter microneedling behandlingar på salong och i hemmet.

SkinPen Precision är nu CE-certifierad som klass II A, medicinteknisk produkt, vilken är en bekräftelse på att pennan är kvalitetssäkrad till behandling

 • Minska förekomst av ärr efter acne hos vuxna från +22år.
 • Minska ärrvävnad efter genomgången kirurgi för olika typer av ärr; Hyperthrofiska ärr, Keloida ärr och kontrakterade eller sammandragna ärr.
 • Minska förekomst av fina linjer och rynkor på ansikte och hals.
 • Minska porstorleken på förstorade porer.
 • Behandling av pigmenteringsproblematik inklusive melasma, vitiligo och mörka fläckar.
 • Minska storleken och synligheten på Striae, röda och vita bristningar i huden, vilka kan uppstå på både män och kvinnor när huden sträcks ut av olika anledningar.
Hur lång tid tar en Skinpen Microneedling-behandling?
De flesta behandlingar tar ca 30 minuter – 60 minuter, och resultatet kommer att vara synligt efter bara 3 behandlingar.
Vad kan Skinpen Migroneedling göra för mig?

SkinPen är en effektiv kollagenstimulerande behandlingsmetod för en rad olika hudproblem och passar alla hudtyper och hudtoner. SkinPen ger en kontrollerad skada med hjälp av nålar, huden vill då reparera och läka sig. Resultatet blir en effektiv återuppbyggnad av till exempel ärrvävnad, utan att störa den generella hudstrukturen. Nytt kollagen och nya kapillärer bildas vilket resulterar i en friskare, fastare hud med spänst, lyster och fukthalt. Läkningsprocessen ger även en naturlig utrensning av milier och orenheter samt förbättring av pigment, kärl, linjer, striae och ärr.

SkinPen Microneedling kan utföras på både ansikte och kropp. De vanligaste områdena att behandla är ansikte, hals, dekolletage och händer. Även hårbotten, armar, armbågar, knän kan behandlas för bättre struktur och spänst. Det är enkelt att komma åt små partier såsom ögonområde, överläpp och örsnibbar vilka annars kan vara svårbehandlade.

Varför är Skinpen Microneedning en av de säkraste maskinerna för microneedling?

SkinPen Microneedling har patenterade tunna och starka, sterila engångsnålar. Det i kombination med en stark, automatiskt vibrerande motor vilken anpassar hastigheten efter hudens motstånd, gör att behandlingen är snabb, exakt och effektiv. De vertikala kanalerna ger en naturlig stimulering och föryngring av huden. SkinPens nålsystem är omgiven av BioSheats som förhindrar korskontaminering (smittspridning) mellan behandlingar.

Hur ser jag ut efter en Skinpen Microneedling-behandling?

Omedelbart efter din SkinPen Microneedling kan huden vara ljust rosa till röd. De vanligaste reaktionerna på̊ behandlingen är torrhet, grov hudyta, stramningar i huden, rodnad, klåda, flagning, obehag, ömhet och en brännande känsla vilken varar ett fåtal dagar. Du kan sminka dig 24 timmar efter din SkinPen Microneedling ansiktsbehandling och vistas i solen efter 72 timmar.

Hur ofta bör jag göra behandlingen?
SkinPen Microneedling som enstaka behandling eller kur om 3 – 8 behandlingar med 4 – 8 veckors intervall enligt rekommendation.
Vad kan behandlas med Skinpen Microneedling?
Huduppstramning; Hudföryngring; Hudstruktur; Linjer & Rynkor; Porstorlek; Oren hud; Acne; Rosacea; Milier; Keratosis Pilaris; Pigmentering; Striae; Ärr
Vilka kontraindikationer finns för Skinpen Microneedling?

Estetiska Behandlingar 2 veckor före; Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande läkemedel; Svårinställd Diabetes Mellitus; Svår Dermatit; Psoriasis eller liknande; Aktiv papulopustular Rosacea eller Acne Vulgaris fas 3 och 4; Feber/Sjukdomskänsla; Lokal infektion; Öppna Sår; Hudcancer; Gravid eller Ammande; Isotretionin i fulldos vänta 6 mån efter avslutad kur.

Vilken vård rekommenderas efter en Skinpen Microneedling?
Applicera endast medföljande LIFT HG morgon och kväll samt vid behov de första 24 h. Lift HG är ett hydro gel såromslag som skyddar huden från uttorkning. Efter 24 timmar kan man applicera medföljande RESCUE efter behov för att lugna huden morgon och kväll samt vid behov i 72 timmar.
Vilka förväntade reaktioner finns?
24 timmar Lätt rodnad och svullnad; Återställd efter 1 vecka.
Dag 1 – 2 Stickig, Torr & Stram; Dag 2-3 Lätt Fjällning; Dag 3-4 Mycket Torr
Vilka förhållningsregler gäller?

Under 24 timmar:
Tvätta inte behandlat område; Ingen Makeup eller SPF; Undvik Hård fysisk träning, svettning; Varm bad, jacuzzi, bastu; Kalla Bad

Använd sedan alltid SPF 30 – 50 dagligen

Under 72 timmar:
Undvik Sol; Aktiva Produkter/Läkemedel; Brun-utan-sol

Under 2 veckor:
Avvakta 2 veckor med all annan behandling i området.

Hur kan jag kombinera Skinpen Microneedling med andra behandlingar?
SkinPen Microneedling kan med fördel kombineras med andra behandlingar för att skräddarsy ett program passande för just din hud. Oftast görs då behandlingarna med 2 veckors intervall men fungerar ibland tillsammans.

Lämpliga kombinationsbehandlingar är IPL, Skin Resurfacing, Hydrafacial, ZO Stimulation Peel, PRX-T33. Estetiska injektionsbehandlingar (eller i vissa fall dess produkt, som då arbetas ner med hjälp av nålarna) som lämpar sig är Radiesse för kollagenstimulering, Mesoterapi, Profhilo och olika typer av Skinboosters godkänd för injicering.

Handla produkter

Beställ ZO Skin Health - Direkt hem till dig

Vår mest kraftfulla hudvårdsserie kan du beställa hem, en möjlighet när du inte kan besöka oss. För att du ska känna dig nöjd, rekommenderar vi att du kommer in på regelbundna konsultationer och behandlingar. Vi hjälper dig att säkerställa ett korrekt hudvårdsprogram för just dina unika förutsättningar, önskemål och behov. Lägg din hud i våra händer, för ditt vackraste jag.

Månadens behandling

Januari & Februari

Vinterlyx

Lyxiga 90 min – En stund för hela dig
Din behandling inleds med en ljuvligt avkopplande ryggmassage och fotinpackning. Du får sedan en välgörande ansiktsbehandling med fokus på portömning eller massage. Din behandling avslutas därefter med hand, fot eller skalpmassage.

Ryggmassage – Rengöring – Hudanalys – Peeling i ånga – Portömning – AHA –
Ansiktsmassage – Specialmask – Fotinpackning – Hand / fot / skalpmassage – Avslutande produkt

90 min 1500 kr

Tips!

När du köper en kur om 3 valfria ansiktsbehandlingar så bjuder vi på en Hudanalys med Observ 520x hudskanning.

Värde 500 kr.

Ditt ansikte fotograferas i flera ljus och olika strukturer i huden ses. Det är spännande att se vad som försiggår under ytan på din hud och den förbättring som sker över tid, efter behandling och med anpassad och resultatinriktad hudvård.