Hårborttagning

På Sens à skin har vi stor kunskap kring hårborttagning. Oönskad hårväxt kan vara besvärande för många människor. Vi använder oss av Nordlys IPL och Nålepilering med Blendmetoden för permanent hårborttagning. Vi erbjuder även vaxning och sugaring som är klassiska och väl beprövade metoder för att tillfälligt avlägsna oönskad hårväxt. Behandling passar män och kvinnor.

Välkommen till Sens à skin, din estetiska klinik i hjärtat av Kungsbacka innerstad.

 

Hårborttagning

Permanent hårborttagning

För pigmenterat hår i ansiktet, eller på kroppen, använder vi Nordlys IPL för en snabb, säker och effektiv hårborttagning, med reducerande, eller med ett permanent resultat. Behandling med Nordlys IPL är kliniskt dokumenterad i publicerade studier.

För permanent borttagning av ljusa, vita och grå hår använder vi oss av klassisk nålepilering, den så kallade Blendmetoden. Blendmetoden bildar värme och lut som förstör hårets växtförmåga. Vi använder oss av en avancerad tvåhandsteknik för att uppnå maximal skada på hårsäcken med minimala biverkningar.

Priser – Hårborttagning

NORDLYS IPL PERMANENT HÅRBORTTAGNING

 • Enstaka Parti / Överläpp 15 min – 1000 kr
 • Mindre Parti / Haka & Överläpp 15 min – 1350 kr
 • Armhålor 15 min – 1350 kr
 • Ansikte 30 min – 1900 kr
 • Bikini 30 min – 2200 kr
 • Halva Armar 30 min – 2200 kr
 • Halva Ben 30 min – 2750 kr
 • Bikini & Insida / Baksida Lår 30 min – 3300 kr
 • Rygg / Mage & Bringa 45 min – 3850 kr
 • Halva Ben & Bikini 45 min – 4400 kr
 • Hela Ben 60 min – 5500 kr
 • Rygg & Axlar & Överarm 60 min – 5500 kr
 • Hela Ben & Bikini 90 min – 6600 kr
 • Utökat område + 550 kr

Priserna är ett riktpris vilket ibland kan innebära individuella variationer beroende på tidsåtgång och behandlingsyta.

Vid kur om 3 behandlingar lämnar vi 15 %

NÅLEPILERING MED BLENDMETODEN

5 min – 500 kr
15 min – 650 kr
30 min – 1000 kr
45 min – 1350 kr

Vaxning & Sugaring

Vid vaxning eller sugaring avlägsnas håret med roten, en vaxbehandling håller 3 – 5 veckor.
Behandlingen passar de flesta typer och färger av hår.

Förbered din vaxning för bästa resultat och minimal irritation.
Undvik sol eller heta bad 24 timmar före och efter en vaxbehandling.
Undvik också att träna hårt eller att bli svettig 12 timmar efter behandlingen.
Ett par dagar innan din vaxning så använd en peeling passande till området som skall vaxas för att avlägsna döda hudceller, behandlingen går då lättare.

Undvik att använda en fuktighetskräm samma dag som din vaxning, låt huden vara ren.
Efteråt kan det kännas skönt med en svalkande produkt såsom Aloevera gel. Vi använder kvalitetsvax  vilket även passar känslig hud. Huden kan kännas lite röd och prickig ett par timmar efter vaxningen, i vissa fall längre.

Priser – Vaxning & Sugaring

15 min

 • Överläpp – 350 kr
 • Haka – 350 kr
 • Haka & Överläpp – 450 kr
 • Näsborrar – 350 kr
 • Öron – 350 kr
 • Skäggkontur – 450 kr
 • Ögonbryn – 400 kr
 • Axill – 400 kr

30 min

 • Ansikte – 400 kr
 • Halva Ben – 500 kr
 • Bikini – 500 kr

45 min

 • Intim (kvinnor) – 750 kr
 • Halva Ben & Bikini – 700 kr
 • Hela Ben – 700 kr
 • Rygg – 700 kr

60 min

 • Hela Ben & Bikini – 900 kr

Frågor och svar

Nordlys IPL
På Sens À Skin i Kungsbacka har vi valt att arbeta med Nordlys IPL, från Candela Medical, i våra IPL behandlingar för permanent hårborttagning. IPL fungerar på pigmenterat hår på ljusare hud.
Vad är permanent hårborttagning med Nordlys IPL?
Nordlys IPL är en noga utvald högkvalitativ maskin vilken används på medicinska kliniker. Behandling med Nordlys IPL är snabb, säker, effektiv och kliniskt dokumenterad i publicerade studier. Korta, säkra skurar av ljus riktas mot huden i olika kombinationer av ljuspulser. Pigmentet i hårstrået leder ner energin i hårsäcken som förstörs.

Behandlingen är mest effektiv och säker på ljus hud utan solbränna då kontrasten mellan pigment och hud är som störst.

Fungerar permanent hårborttagning med Nordlys IPL?
Du kan ibland få ett helt permanent resultat men IPL hårborttagning resulterar i färre, ljusare och finare hårstrån som växer mer långsamt. Nordlys IPL för permanent hårborttagning är mest effektiv och säker på ljus hud utan solbränna. Då är kontrasten mellan pigment i hår och hud som störst. Du ska därför inte vara solbränd vid behandlingen.
På vilka hår- och hudfärger fungerar Nordlys IPL
Mörka hår på en ljus hud är lättast att behandla men de flesta hudfärger är behandlingsbara. Pigmenterade terminalhår, vanliga hår, behandlas effektivt med IPL. Rödblonda, grå och vita hår samt vellushår, fjunhår, är ytterst svårbehandlade med IPL.

Lokalisation och ålder harbetydelse för resultatet. Behåring i ansiktet hos kvinnor och på ryggen hos män är hormonellt styrt och IPL behandlingen kan därför behöva upprepas med tiden. På områden som i armhålor och bikiniområde blir resultatet oftast mycket hållbart eller permanent.

Finns det risker med Nordlys IPL?

Förväntade reaktioner kan vara Mörkare pigmentering av oxiderat pigment, Svullnad, Sveda, Rodnad, Blåmärke;, mer ovanligt är Ytlig blåsbildning . Biverkningar är ovanliga men risker finns dokumenterat, såsom pigmentrubbningar, ärr och ögonskador.

Vi behandlar inte vid pågående infektion, feber, solbränna eller Brun Utan Sol, epilepsi, pacemaker, implantat av metall i behandlingsområdet; vissa mediciner, graviditet & amning eller Svårbehandlad Diabetes Mellitus

Kontrollera alltid med din läkare och din behandlare om du har bakomliggande sjukdom, psykisk ohälsa eller medicinering. Kontakta kliniken eller din behandlare om du har frågor, funderingar eller besvär efter din behandling.

Hur förbereder jag huden inför permanend hårborttagning med Nordlys IPL?
Plocka, tråda eller vaxa inte håret 30 dagar före din behandling. Utsätt heller inte området för sol 30 dagar före. Håret rakas, gärna 1 – 2 dagar innan behandling. Använd gärna peeling på behandlingsområdet dagarna före, ljuset leds då lättare ner i hårsäcken.
Hur lång tid tar en behandling för permanent hårborttagning?
En överläpp tar några få minuter att behandla och hela ben inklusive bikini hela 90 minuter.
Hur många behandlingar behövs med Nordlys IPL för permanent hårborttagning?
Oftast behövs 3 – 6 behandlingar men ibland behövs många fler. Tiden mellan behandlingarna varierar beroende på området som ska behandlas. En överläpp behandlas med 4 – 6 veckors intervall och en rygg med 12 – 16 veckors intervall.

Håret puffas upp ur kanalen och stöts ut inom 3 veckor efter din behandling. Håret ska behandlas i tidig anagen fas, tillväxtfas, för att vara effektiv därför är intervallet mellan behandlingarna viktigt.

Handla produkter

Beställ ZO Skin Health - Direkt hem till dig

Vår mest kraftfulla hudvårdsserie kan du beställa hem, en möjlighet när du inte kan besöka oss. För att du ska känna dig nöjd, rekommenderar vi att du kommer in på regelbundna konsultationer och behandlingar. Vi hjälper dig att säkerställa ett korrekt hudvårdsprogram för just dina unika förutsättningar, önskemål och behov. Lägg din hud i våra händer, för ditt vackraste jag.

Månadens behandling

September & Oktober

Hudanalys med Observ 520x

Observ 520x en avancerad form av hudanalysator, (polariserad kamera), som extremt enkelt ger en detaljerad bedömning av hudens hälsa och tillstånd. I de djupa hudlagren och på hudytan, ex. struktur, pigmentering, fuktbalans, oljeproduktion, porstorlek osv.

Bilderna som tas med Observ520x tillsammans med förslag på behandlingsplan skickas efter utförd hudanalys.

Ordinarie pris 500kr, men är helt utan kostnad för dig i samband med valfri ansiktsbehandling.

Erbjudandet gäller under en introduktionstid.
Går ej att kombinera med andra erbjudanden. 

Microneedling ansiktsbehandling

När du vill göra en resultatinriktad behandling vilken passar alla hudtyper. SkinPen Microneedling är perfekt då din downtime är minimal och huden blir starkare, fräschare och får en härlig lyster.

Vi förlänger vårt sommarerbjudande som var väldigt populärt och bjuder på en  extra skinbooster, värde 1000 kr,  vilken arbetas ner i huden med microneedlingpennan.  Skinboostern ger extra fukt, fasthet och glow, ännu mer resultat och en fräschare känsla. Enstaka behandling ger dig en omedelbar askungeeffekt. En kur ger dig ett mer bestående resultat.

SkinPen Microneedling är en effektiv kollagenstimulerande metod för en rad olika hudproblem och passar alla hudtyper och hudtoner under alla årets månader. Huden stimuleras med hjälp av nålar på exakt anpassat djup. Huden vill då nybilda sig, vilket resulterar i en friskare, fastare hud med spänst, ökad fukthalt och en härlig glow. SkinPen Microneedling passar även på kroppen och kan användas på många tillstånd i huden.

SkinPen är FDA godkänt för följande indikationer:

 • Minska förekomst av ärr efter acne hos vuxna från +22år.
 • Minska ärrvävnad efter genomgången kirurgi för olika typer av ärr; Hyperthrofiska ärr, Keloida ärr och Kontrakterade eller sammandragna  ärr.
 • Minska förekomst av fina linjer och rynkor på ansikte och hals.
 • Minska porstorleken på förstorade porer.
 • Behandling av pigmenteringsproblematik inklusive melasma, vitiligo och mörka fläckar.
 • Minska storleken och synligheten på Striae, röda och vita bristningar i huden, vilka kan uppstå på både män och kvinnor när huden sträcks ut av olika anledningar.

Vi rekommenderar en kur om 3 – 6 behandlingar med 2 – 4 veckors intervall.

Konsultation görs innan eller i samband med behandling.

Ansikte   45 min           2500 kr, värde 3500 kr
3 x 45 min           6500 kr, värde 9500 kr

Går ej att kombinera med andra erbjudanden.