Vad är hudens mikrobiom eller hudbarriär?

Publicerad: 2022-11-02
Kategori: Information

Din hud och din kropp härbärgerar miljontals viktiga mikroorganismer

Din hud och din kropp härbärgerar miljontals viktiga mikroorganismer vilka inte syns med blotta ögat men ändå spelar en avgörande roll för hälsan. Detta mikrobiom, som ofta beskrivs som hudens mikrobiota eller hudflora, består av bakterier, bakteriofager, svampar, protozoer och virus som lever på kroppen och definierar hudens hälsa. Hälsosam och frisk hud är resultatet av ett balanserat hudmikrobiom.

Ett stabilt mikrobiom

Med ett balanserat hudmikrobiom både känns och ser huden hälsosam ut. Men om de skadliga bakterierna överstiger de välgörande kan obalans komma att uppstå, vilket yttrar sig som exempelvis torrhet, känslighet, akne, fler rynkor, minskad elasticitet och tecken på åldrande samt svårare hudåkommor som psoriasis och eksem.

Det naturliga sättet att återställa hudens balans

Under vissa perioder i livet blir våra nivåer av hudbakterier obalanserade, vilket medför att skadliga bakterier kan frodas.
Det kan leda till dehydrerad, torr hud, ökad känslighet, klåda, fjällande partier, rodnad, finnar, akne och andra problem. Mogen hud möter andra utmaningar: mörka fläckar, svullnad, solfläckar, hyperpigmentering och fina linjer och rynkor.

Hudens hälsa kan återställas med daglig vård i kombination med en god livsstil. Korrekt hudvård ger föda åt huden genom sitt innehåll av hjälpsamma och hårt arbetande pre- och probiotika vilka stimulerar och ger näring åt mikrobiomet. Det bidrar till att stärka hudens naturliga barriär med en hälsosam, frisk och vackert strålande hud som resultat.

Rebiome

Rebiome, en banbrytande hudvårdslinje som fokuserar på hudens mikrobiom, dess naturliga hudflora. Rebiome produkter är dermatologiskt testade, vetenskapligt framtagna, högkvalitativa aktiva och innehåller naturliga ingredienser med oöverträffade pre- och probiotiska egenskaper.
Rebiom är miljövänlig och stöder en hållbar livsstil, 100 % vegansk och icke djurtestad.

Hudens bakterieflora är avgörande för en hälsosam balans och vacker, frisk hud. Rebiome innehåller vetenskapligt framtagna och toppmoderna pre- och probiotiska komplex som balanserar din hud och ger näring för att återskapa en frisk hudbarriär. Med en intakt barriär minska problem såsom känslighet, acne, torrhet, fina linjer och rynkor, pigmentering, svullnad, ålderstecken, samt svårare hudåkommor som psoriasis och eksem.

Rebiome passar dig som söker en naturlig och hållbar hudvårdsserie som är enkel att använda. Rebiome passar alla hudtyper, kön och åldrar. Du som har svårare hudproblem eller letar efter naturlig hudvård mot åldrande kan komplettera din dagliga regim med en 21-dagars kur, 21-day Bootcamp, baserad på levande mjölksyrebakterier. Med Rebiome får du tillgång till levande laktobaciller och probiotiska bakterier i världsklass för att balansera huden, få en hälsosam, frisk och vacker hud i din bästa version.

Kan jag få en Rebiome ansiktsbehandling på Sens à Skin i Kungsbacka?

På kliniken startar du om din hud till sin naturliga, hälsosamma balans med vår mikrobiomvänliga formel och 21-day Bootcamp ansiktsbehandling för ansikte, hals och dekolletage, som en kur för att balansera hudens microflora. Sedan använder du dina produkter hemma utefter rekommendation. SENS À 21-DAY BOOTCAMP är speciellt lämplig för känslig, acnebenägen, röd, pigmenterad och åldrad hud. Kuren lämnar din hud balanserad, stärkt och med ökad spänst och återfuktning.

DrK Dermal health care

DrK Dermal Health Care, en unik hudvårdsserie i framkant. DrK Dermal Health Care förstärker hudens normala bakterieflora och barriärfunktion vilket bidrar till en frisk och hälsosam hud, särskilt för personer i stadsmiljö och i ett påfrestande klimat.

DrK Dermal Health Care är hudvårdsserie med prebiotiska egenskaper, då de ökar tillväxten av goda bakterier som har anti-inflammatoriska egenskaper. De har dessutom probiotikaliknande effekt, de stärker barriärfunktionen och immunsystemet samt även balansen i hudens mikrobiom. För att uppnå denna effekt används en peptidteknologi.

Under senare år har inflammatoriska tillstånd som allergier och eksem kraftigt ökat. Känslig hud reagerar på många externa stimuli (miljöpåverkan), vilket ofta beror på en defekt i hudens barriär. Obehag, ökad känslighet, uttorkning, fjällning och rodnad är karakteristiska tecken på en känslig hud som saknar ett effektivt försvarssystem.
DrK Dermal Health Cares produkter består av en unik kombination av aktiva ingredienser som balanserar och förebygger uppkomst av känslig hud. Serien behandlar även vanliga hudtillstånd som akne, pigmentering, åldrad hud och känslig hud.

DrK Dermal Health Cares Premium Serums balanserar och ökar hudens välmående. Premium Serums behandlar även vanliga hudtillstånd såsom akne, pigmentering, åldrad hud och känslig hud. De passar att kombinera med andra hudvårdsserier.

Kan jag få en DrK Dermal health care ansiktsbehandling?

DrK Postbiotic Resurfacing Enzyme Peel ansiktsbehandling har med framgång utvecklats som ett hudvårdsprogram för effektiv stimulering och behandlar alla tecken på stressad hud, som t.ex. överkänslig hud, för tidigt åldrande, ojämn hudton, hyperpigmentering, akne, matt och oelastisk hud samt kronisk rodnad.
DrK använder sig av en vetenskapligt utformad kombination av 5 olika aktiva ingredienser, som består av postbiotika och enzymer. Behandlingarna bryter effektivt ner huden utifrån och in och bygger samtidigt upp huden inifrån och ut. Hudens barriär förbättras och känslighet, irritation och rodnad minskar. Hudton och struktur jämnas ut och huden får ökad volym och fukthalt samt en fin lyster.
Vi rekommenderar en kur om 4 behandlingar med 2 veckors intervall.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Månadens behandling

September & Oktober

Hudanalys med Observ 520x

Observ 520x en avancerad form av hudanalysator, (polariserad kamera), som extremt enkelt ger en detaljerad bedömning av hudens hälsa och tillstånd. I de djupa hudlagren och på hudytan, ex. struktur, pigmentering, fuktbalans, oljeproduktion, porstorlek osv.

Bilderna som tas med Observ520x tillsammans med förslag på behandlingsplan skickas efter utförd hudanalys.

Ordinarie pris 500kr, men är helt utan kostnad för dig i samband med valfri ansiktsbehandling.

Erbjudandet gäller under en introduktionstid.
Går ej att kombinera med andra erbjudanden. 

Microneedling ansiktsbehandling

När du vill göra en resultatinriktad behandling vilken passar alla hudtyper. SkinPen Microneedling är perfekt då din downtime är minimal och huden blir starkare, fräschare och får en härlig lyster.

Vi förlänger vårt sommarerbjudande som var väldigt populärt och bjuder på en  extra skinbooster, värde 1000 kr,  vilken arbetas ner i huden med microneedlingpennan.  Skinboostern ger extra fukt, fasthet och glow, ännu mer resultat och en fräschare känsla. Enstaka behandling ger dig en omedelbar askungeeffekt. En kur ger dig ett mer bestående resultat.

SkinPen Microneedling är en effektiv kollagenstimulerande metod för en rad olika hudproblem och passar alla hudtyper och hudtoner under alla årets månader. Huden stimuleras med hjälp av nålar på exakt anpassat djup. Huden vill då nybilda sig, vilket resulterar i en friskare, fastare hud med spänst, ökad fukthalt och en härlig glow. SkinPen Microneedling passar även på kroppen och kan användas på många tillstånd i huden.

SkinPen är FDA godkänt för följande indikationer:

  • Minska förekomst av ärr efter acne hos vuxna från +22år.
  • Minska ärrvävnad efter genomgången kirurgi för olika typer av ärr; Hyperthrofiska ärr, Keloida ärr och Kontrakterade eller sammandragna  ärr.
  • Minska förekomst av fina linjer och rynkor på ansikte och hals.
  • Minska porstorleken på förstorade porer.
  • Behandling av pigmenteringsproblematik inklusive melasma, vitiligo och mörka fläckar.
  • Minska storleken och synligheten på Striae, röda och vita bristningar i huden, vilka kan uppstå på både män och kvinnor när huden sträcks ut av olika anledningar.

Vi rekommenderar en kur om 3 – 6 behandlingar med 2 – 4 veckors intervall.

Konsultation görs innan eller i samband med behandling.

Ansikte   45 min           2500 kr, värde 3500 kr
3 x 45 min           6500 kr, värde 9500 kr

Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

Handla produkter

Beställ ZO Skin Health - Direkt hem till dig

Vår mest kraftfulla hudvårdsserie kan du beställa hem, en möjlighet när du inte kan besöka oss. För att du ska känna dig nöjd, rekommenderar vi att du kommer in på regelbundna konsultationer och behandlingar. Vi hjälper dig att säkerställa ett korrekt hudvårdsprogram för just dina unika förutsättningar, önskemål och behov. Lägg din hud i våra händer, för ditt vackraste jag.