Vad är hudens mikrobiom eller hudbarriär?

Publicerad: 2022-11-02
Kategori: Information

Din hud och din kropp härbärgerar miljontals viktiga mikroorganismer

Din hud och din kropp härbärgerar miljontals viktiga mikroorganismer vilka inte syns med blotta ögat men ändå spelar en avgörande roll för hälsan. Detta mikrobiom, som ofta beskrivs som hudens mikrobiota eller hudflora, består av bakterier, bakteriofager, svampar, protozoer och virus som lever på kroppen och definierar hudens hälsa. Hälsosam och frisk hud är resultatet av ett balanserat hudmikrobiom.

Ett stabilt mikrobiom

Med ett balanserat hudmikrobiom både känns och ser huden hälsosam ut. Men om de skadliga bakterierna överstiger de välgörande kan obalans komma att uppstå, vilket yttrar sig som exempelvis torrhet, känslighet, akne, fler rynkor, minskad elasticitet och tecken på åldrande samt svårare hudåkommor som psoriasis och eksem.

Det naturliga sättet att återställa hudens balans.

Under vissa perioder i livet blir våra nivåer av hudbakterier obalanserade, vilket medför att skadliga bakterier kan frodas.
Det kan leda till dehydrerad, torr hud, ökad känslighet, klåda, fjällande partier, rodnad, finnar, akne och andra problem. Mogen hud möter andra utmaningar: mörka fläckar, svullnad, solfläckar, hyperpigmentering och fina linjer och rynkor.

Hudens hälsa kan återställas med daglig vård i kombination med en god livsstil. Korrekt hudvård ger föda åt huden genom sitt innehåll av hjälpsamma och hårt arbetande pre- och probiotika vilka stimulerar och ger näring åt mikrobiomet. Det bidrar till att stärka hudens naturliga barriär med en hälsosam, frisk och vackert strålande hud som resultat.

Rebiome

Rebiome, en banbrytande hudvårdslinje som fokuserar på hudens mikrobiom, dess naturliga hudflora. Rebiome produkter är dermatologiskt testade, vetenskapligt framtagna, högkvalitativa aktiva och innehåller naturliga ingredienser med oöverträffade pre- och probiotiska egenskaper.
Rebiom är miljövänlig och stöder en hållbar livsstil, 100 % vegansk och icke djurtestad.

Hudens bakterieflora är avgörande för en hälsosam balans och vacker, frisk hud. Rebiome innehåller vetenskapligt framtagna och toppmoderna pre- och probiotiska komplex som balanserar din hud och ger näring för att återskapa en frisk hudbarriär. Med en intakt barriär minska problem såsom känslighet, acne, torrhet, fina linjer och rynkor, pigmentering, svullnad, ålderstecken, samt svårare hudåkommor som psoriasis och eksem.

Rebiome passar dig som söker en naturlig och hållbar hudvårdsserie som är enkel att använda. Rebiome passar alla hudtyper, kön och åldrar. Du som har svårare hudproblem eller letar efter naturlig hudvård mot åldrande kan komplettera din dagliga regim med en 21-dagars kur, 21-day Bootcamp, baserad på levande mjölksyrebakterier. Med Rebiome får du tillgång till levande laktobaciller och probiotiska bakterier i världsklass för att balansera huden, få en hälsosam, frisk och vacker hud i din bästa version.

Kan jag få en Rebiome ansiktsbehandling på Sens à Skin i Kungsbacka?

På kliniken startar du om din hud till sin naturliga, hälsosamma balans med vår mikrobiomvänliga formel och 21-day Bootcamp ansiktsbehandling för ansikte, hals och dekolletage, som en kur för att balansera hudens microflora. Sedan använder du dina produkter hemma utefter rekommendation. SENS À 21-DAY BOOTCAMP är speciellt lämplig för känslig, acnebenägen, röd, pigmenterad och åldrad hud. Kuren lämnar din hud balanserad, stärkt och med ökad spänst och återfuktning.

DrK Dermal health care

DrK Dermal Health Care, en unik hudvårdsserie i framkant. DrK Dermal Health Care förstärker hudens normala bakterieflora och barriärfunktion vilket bidrar till en frisk och hälsosam hud, särskilt för personer i stadsmiljö och i ett påfrestande klimat.

DrK Dermal Health Care är hudvårdsserie med prebiotiska egenskaper, då de ökar tillväxten av goda bakterier som har anti-inflammatoriska egenskaper. De har dessutom probiotikaliknande effekt, de stärker barriärfunktionen och immunsystemet samt även balansen i hudens mikrobiom. För att uppnå denna effekt används en peptidteknologi.

Under senare år har inflammatoriska tillstånd som allergier och eksem kraftigt ökat. Känslig hud reagerar på många externa stimuli (miljöpåverkan), vilket ofta beror på en defekt i hudens barriär. Obehag, ökad känslighet, uttorkning, fjällning och rodnad är karakteristiska tecken på en känslig hud som saknar ett effektivt försvarssystem.
DrK Dermal Health Cares produkter består av en unik kombination av aktiva ingredienser som balanserar och förebygger uppkomst av känslig hud. Serien behandlar även vanliga hudtillstånd som akne, pigmentering, åldrad hud och känslig hud.

DrK Dermal Health Cares Premium Serums balanserar och ökar hudens välmående. Premium Serums behandlar även vanliga hudtillstånd såsom akne, pigmentering, åldrad hud och känslig hud. De passar att kombinera med andra hudvårdsserier.

Kan jag få en DrK Dermal health care ansiktsbehandling?

DrK Postbiotic Resurfacing Enzyme Peel ansiktsbehandling har med framgång utvecklats som ett hudvårdsprogram för effektiv stimulering och behandlar alla tecken på stressad hud, som t.ex. överkänslig hud, för tidigt åldrande, ojämn hudton, hyperpigmentering, akne, matt och oelastisk hud samt kronisk rodnad.
DrK använder sig av en vetenskapligt utformad kombination av 5 olika aktiva ingredienser, som består av postbiotika och enzymer. Behandlingarna bryter effektivt ner huden utifrån och in och bygger samtidigt upp huden inifrån och ut. Hudens barriär förbättras och känslighet, irritation och rodnad minskar. Hudton och struktur jämnas ut och huden får ökad volym och fukthalt samt en fin lyster.
Vi rekommenderar en kur om 4 behandlingar med 2 veckors intervall.

Månadens behandling

Lyxiga 90 min – En stund för hela dig

Din behandling inleds med en ljuvligt avkopplande ryggmassage och fotinpackning. Du får sedan en välgörande ansiktsbehandling med fokus på portömning eller massage. Din behandling avslutas därefter med hand, fot eller skalpmassage.

Ryggmassage – Rengöring –  Hudanalys – Peeling i ånga – Portömning – AHA –

Ansiktsmassage – Specialmask – Fotinpackning – Hand / fot / skalpmassage – Avslutande produkt

90 min  1500 kr
Värde 1900 kr

Går ej att kombinera med andra erbjudanden

Handla produkter

Beställ ZO Skin Health - Direkt hem till dig

Vår mest kraftfulla hudvårdsserie kan du beställa hem, en möjlighet när du inte kan besöka oss. För att du ska känna dig nöjd, rekommenderar vi att du kommer in på regelbundna konsultationer och behandlingar. Vi hjälper dig att säkerställa ett korrekt hudvårdsprogram för just dina unika förutsättningar, önskemål och behov. Lägg din hud i våra händer, för ditt vackraste jag.