Obligatorisk konsultation inför din estetiska injektionsbehandling

Publicerad: 2022-10-03
Kategori: Information

Lag om estetiska injektionsbehandlingar – för säker behandling

Injektionsbehandlingar kan göra underverk och relativt snabbt skapa förbättring i hud och utseende vilket många av oss önskar. Över tid har du möjlighet att få ett nytt och fräschare normaltillstånd i ditt utseende där du möter en piggare och mer utvilad spegelbild. Det finns flera typer av behandlingar för att förebygga åldrande i hud och utseende, därför ser vi allt yngre patienter på klinikerna. Alltid bättre att förebygga än att återställa.

I fel händer eller om oturen är framme kan injektionsbehandlingar orsaka lidande, infektioner, skador och problem som vi vill undvika till det yttersta.

Därför välkomnar vi varmt den nya lagen om Estetiska kirurgiska ingrepp och Estetiska injektionsbehandlingar. Inför din första fillers, botox eller annan estetisk injektionsbehandling kommer du därför på en obligatorisk konsultation hos vår legitimerade personal. Besöket kan ske på klinik eller via videosamtal vilket sker senast 48 timmar innan din behandling. Du måste var äldre än 18 år. Konsultationen gäller i 6 månader efter din senaste behandling av samma slag.

Vi prioriterar din säkerhet, att du ska få en så trygg och väl utförd behandling som möjligt. Endast legitimerad och certifierad personal utför estetiska injektionsbehandlingar hos oss på Sens à skin.

Vad säger lagen?

Endast legitimerad och certifierad personal utför estetiska injektionsbehandlingar hos oss på Sens à skin. Vi välkomnar varmt den nya lagen om Estetiska kirurgiska ingrepp och Estetiska injektionsbehandlingar, gällande från 1 juli 2021. Inför din första behandling med fillers, botox eller andra estetiska injektionsbehandlingar måste du komma på ett konsultationsbesök senast 48 timmar innan din behandling. Besöket kan ske på klinik eller via videosamtal.

När kommer du på konsultation inför injektionsbehandling?

Din Injektionsbehandling inleds med en konsultation minst 48 timmar före din behandling. Ny konsultation för samma behandling krävs vid intervall längre än 6 månader eller för annan typ av behandling.

Vi rekommenderar att du kommer på konsultation inför alla avancerade behandlingar såsom laser, IPL, Microneedling.

När behöver du ge ditt samtycke för en estetisk injektionsbehandling?

På behandlingsdagen ger du ditt samtycke muntligt eller skriftligt.

Vart hittar du skriftlig information?

Skriftlig information om din behandling finner du på vår hemsida under respektive behandling, muntlig information får du under din konsultation.

Vad ingår i en konsultation inför estetiska injektionsbehandlingar?

Under ditt konsultationsbesök får du möjlighet att ställa frågor samt får information om behandlingsförlopp, antal behandlingar, förväntat resultat, förväntade reaktioner, risker, biverkningar, preparat och pris. Foton tas, de är en viktig del av vår dokumentation. Du lämnar även en hälsodeklaration med din medicinska historia. Uppkommer fler frågor eller oro så kontakta oss vänligen.

Finns det åldersgräns för att få fillers, Botoxbehandlingar & andra injektionsbehandlingar?

Åldersgräns för injektionsbehandling är 18 år, medtag därför legitimation om tveksamt om din ålder kan uppstå.

Vem utför estetiska injektionsbehandlingar?

Din behandling utförs av Läkare, sjuksköterskor eller tandläkare. Vilka är de grupper som lagligen får utföra injektionsbehandlingar, för att du ska få en väl utförd och säker behandling.

Varför är det viktigt med en konsultation inför behandling?

I orätta händer ,eller på grund av okunskap, kan injektionsbehandlingar ställa till stor skada i stället för att ge dig de fina resultat vi strävar efter och vill uppnå.
Vi applicerar vår rutin på våra övriga avancerade behandlingar. Behandlingar såsom IPL, Laser, Microneedling och kemiska peeler, vilka kan skada huden vid en felaktigt utförd behandling eller om tidpunkten inte är lämplig beroende på årstid eller hälsotillstånd.

Vad har Sens à Skin för certifieringar?

Våra injektionsbehandlare är Certifierade enligt Estetiska Injektionsrådet. Vi är medlemmar i FAN Club och i SPESO vilka är intresseorganisationer för legitimerade injektionsbehandlare.

Våra hudterapeuter är medlemmar av SHR – Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation Flera av oss är CIDESCO diplomerade och innehar Mästarbrev i Hantverksyrket Hudterapi.

Är Sens à Skin försäkrade och registrerad som vårdgivare?

Sens à Skin är registrerade hos IVO och är försäkrade hos försäkringsbolag för din och vår trygghet.

Kaka söker maka

Vi är alla olika personligheter som behandlare och vi har alla människor olika skönhetsideal, tycke och smak. Därför behöver du kanske leta efter din ideala behandlare för att känna dig helt nöjd. Det är alltid en process att genomgå injektionsbehandlingar för att få ett fint resultat och sedan kunna upprätthålla det på ett naturligt, harmoniskt och vackert sätt. Det bygger på ett samarbete mellan dig som patient och din behandlare. Många gånger är det bättre att jobba långsamt med en serie mindre behandlingar över tid än en stor behandling. Då finns det möjlighet att finjustera och känna sig fram till ett resultat som du kan känna dig nöjd med. Risken för onödigt obehag och komplikationer blir även mindre när behandlingen sker gradvis.

Vår rekommendation är att du noga väljer klinik. Ett enkelt sätt är att titta efter Estetiska Injektionsrådets logga, EIR. Då vet du att behandlaren är legitimerad sjukvårdspersonal och har genomgått lämplig utbildning, har en ansvarig läkare ifall du skulle behöva ett recept på läkemedel och har förbundit sig att arbeta på ett etiskt sätt.

I den naturliga åldrandeprocessen händer det mycket i vårt ansikte. Benstruktur, muskulatur, underhudsfett och hud förändras och därför behöver behandlingen vara dynamisk för att du över tid ska känna dig som din bästa version. Det finns behandlingar för att förebygga hudens åldrande och andra möjligheter för att återställa och upprätthålla.

I rätt händer är injektioner ett fantastiskt redskap och möjligheterna är oändliga. Därför är det inte konstigt att dessa nästan magiska behandlingar är så populära världen över. För att kunna veta vad som passar just dig så behövs ett besök, en konsultation där du får reda på dessa möjligheter, priser, förhållningsregler, möjliga biverkningar och förväntade reaktioner och tusen andra frågor som kan uppkomma. Vi lägger även upp en behandlingsplan om du önskar. Väl utförda estetiska injektionsbehandlingar bjuder på oanade möjligheter. Ibland som enskilda behandlingar, ibland som del i en plan tillsammans med andra typer av behandlingar. Därför rekommenderar vi oftast att du som kund eller patient kommer in till oss på Sens à skin, på ett konsultationsbesök, inför alla typer av behandlingar, inte bara när det är lagstadgat.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Månadens behandling

November & December

Sens à Lugnt och Skönt

Rofylld massage av ansikte, dekolletage och axlar i en härligt aromatisk massagekräm. Behandlingen inleds med rengöring och en lättare peeling som masseras in under några minuter. Vi avslutar med en dagkräm och tonad makeup om du vill.

Rengöring - Peeling - Massage - Avslutande Produkter

Massage lindrar spända käkar, nacke och axlar. Massage är djupt avslappnande, syresätter hjärnan för klarare tankar, minskar ofta spänningshuvudvärk och mjukar upp stela muskler.

45 min - 900 kr 

Deluxe Hydrafacial

Djuprengörande anti-age Ansiktsbehandling, med Booster för dig med behov av hudföryngring. En extra boost av anpassat superserum designat för att effektivt behandla problem såsom fina linjer, hudton och textur. LED ljusterapi stimulerar, lugnar och hjälper till att bilda nytt kollagen.

Behandlingen ger en känsla av klarhet, renhet och fräschör. Din hud får en fantastisk fuktmättad lyster med ökad spänst.

Rengöring – Exfoliering – Vakuumsugning/Portömning – Djup Återfuktning – Booster – LED ljus – Avslutande Produkt – SPF

Vi rekommenderar Kur om 3–6 behandlingar med 2–4 veckors intervall eller som enstaka behandling.

45 min - 1999 kr Ord: 2300 kr

Nimue Smart Resurfacer

En ansikte,hals & decolletagebehandling för dig som vill uppnå glow och arbeta på en ojämn hudstruktur, fina linjer & rynkor, stora porer eller torr&narig hud.

Hudanalys - Rengöring - Enzympeeling - Smart resurfacer peel - CR super fluid - Avslutande produkt

45 min - Nu: 1200 kr Ord: 1500 kr

Kur 3 x 45 min - 3300 kr

Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

Handla produkter

Beställ ZO Skin Health - Direkt hem till dig

Vår mest kraftfulla hudvårdsserie kan du beställa hem, en möjlighet när du inte kan besöka oss. För att du ska känna dig nöjd, rekommenderar vi att du kommer in på regelbundna konsultationer och behandlingar. Vi hjälper dig att säkerställa ett korrekt hudvårdsprogram för just dina unika förutsättningar, önskemål och behov. Lägg din hud i våra händer, för ditt vackraste jag.