Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Vad är hudens mikrobiom eller hudbarriär?

Vad är hudens mikrobiom eller hudbarriär?

29 feb. 2024

Lotta Ackfeldt

VAD ÄR HUDENS MIKROBIOM ELLER HUDBARRIÄR?

Din hud och din kropp härbärgerar miljontals viktiga mikroorganismer vilka inte syns med blotta ögat men ändå spelar en avgörande roll för hälsan. Detta mikrobiom, som ofta beskrivs som hudens mikrobiota eller hudflora, består av bakterier, bakteriofager, svampar, protozoer och virus som lever på kroppen och definierar hudens hälsa. Hälsosam och frisk hud är resultatet av ett balanserat hudmikrobiom.

EN INTAKT HUDBARRIÄR ÄR GRUNDEN I GOD HUDVÅRD

När hudens barriär och dess hudflora är intakt så fungerar kommande hudvårdsprodukter och eventuella behandlingar mycket bättre och blir mer effektiva. Huden förlorar inte heller alls lika mycket fukt genom avdunstning och blir inte uttorkad på samma sätt.

Hudens bakterieflora är avgörande för en hälsosam balans och vacker, frisk hud. Med en intakt barriär minska problem såsom känslighet, acne, torrhet, fina linjer och rynkor, pigmentering, svullnad, ålderstecken, samt svårare hudåkommor som psoriasis och eksem.

Vi arbetar alltid för att skapa en hel hudbarriär, den processen kan se olika ut. Det är inte alltid önskat att arbeta med syror och retinol därför har vi produktserier med olika ideologier. DrK, Rebiome och Colorescience har vi därför handlplockat.


ETT STABILT MIKROBIOM

Med ett balanserat hudmikrobiom både känns och ser huden hälsosam ut. Men om de skadliga bakterierna överstiger de välgörande kan obalans komma att uppstå, vilket yttrar sig som exempelvis torrhet, känslighet, akne, fler rynkor, minskad elasticitet och tecken på åldrande samt svårare hudåkommor som psoriasis och eksem.

Under vissa perioder i livet blir våra nivåer av hudbakterier obalanserade, vilket medför att skadliga bakterier kan frodas. Det kan leda till dehydrerad, torr hud, ökad känslighet, klåda, fjällande partier, rodnad, finnar, akne och andra problem. Mogen hud möter andra utmaningar: mörka fläckar, svullnad, solfläckar, hyperpigmentering och fina linjer och rynkor.

Under senare år har inflammatoriska tillstånd som allergier och eksem kraftigt ökat. Känslig hud reagerar på många externa stimuli (miljöpåverkan), vilket ofta beror på en defekt i hudens barriär. Obehag, ökad känslighet, uttorkning, fjällning och rodnad är karakteristiska tecken på en känslig hud som saknar ett effektivt försvarssystem.


DET NATURLIGA SÄTTET ATT ÅTERSTÄLLA HUDENS BALANS

Hudens hälsa kan återställas med daglig vård i kombination med en god livsstil och en balanserad kost. Korrekt hudvård ger föda åt huden genom sitt innehåll av hjälpsamma och hårt arbetande pre- och probiotika vilka stimulerar och ger näring åt mikrobiomet. Det bidrar till att stärka hudens naturliga barriär med en hälsosam, frisk och vackert strålande hud som resultat. Flera av våra serier på Sens à skin har sitt fokus på att stärka hudens mikrobiom såsom DrK och Rebiome.

Ljus från solen, datorn, telefonen och olika ljuskällor kan påverka huden negativt. Till och med solens värme och ljus som går igenom en bilruta kan orsaka pigmentering och skador på hudens elastin och kollagen, vilket resulterar i en rynkig och fårad hud.

Colorescience, som är makeup och solskydd i ett, använder 100% rena och naturliga mineraler, antioxidanter och växter för att skydda din hud mot framtida skador.

I dessa produkter används alltid fysikaliska solskydd i mineralform, aldrig kemiska solskydd. De är därför vänliga mot miljö, vatten, växter, djur och hud. De påverkar inte heller hudens mikrobiom.

Att använda ett anpassat solskydd eller ljusfilter är viktigt för att motverka uppkomst av för tidigt åldrande och inflammation i huden samt för att bevara och bibehålla resultatet av dina produkter och behandlingar.

Att förebygga är alltid bättre än att senare behöva reparera och återställa.


DRK DERMAL HEALTH CARE

DrK Dermal Health Care, en unik hudvårdsserie i framkant. DrK Dermal Health Care förstärker hudens normala bakterieflora och barriärfunktion vilket bidrar till en frisk och hälsosam hud, särskilt för personer i stadsmiljö och i ett påfrestande klimat.

DrK Dermal Health Care är hudvårdsserie med prebiotiska egenskaper, då de ökar tillväxten av goda bakterier som har anti-inflammatoriska egenskaper. De har dessutom probiotikaliknande effekt, de stärker barriärfunktionen och immunsystemet samt även balansen i hudens mikrobiom. För att uppnå denna effekt används en peptidteknologi. DrK Dermal Health Cares Premium Serums balanserar och ökar hudens välmående. Premium Serums behandlar även vanliga hudtillstånd såsom akne, pigmentering, åldrad hud och känslig hud. De passar att kombinera med andra hudvårdsserier.

Du kan få en DrK DERMAL HEALTH CARE ansiktsbehandling på vår klinik och som ett hudvårdsprogram för effektiv stimulering och behandlar alla tecken på stressad hud, som t.ex. överkänslig hud, för tidigt åldrande, ojämn hudton, hyperpigmentering, akne, matt och oelastisk hud samt kronisk rodnad.

DrK använder sig av en vetenskapligt utformad kombination av 5 olika aktiva ingredienser, som består av postbiotika och enzymer. Behandlingarna bryter effektivt ner huden utifrån och in och bygger samtidigt upp huden inifrån och ut. Hudens barriär förbättras och känslighet, irritation och rodnad minskar. Hudton och struktur jämnas ut och huden får ökad volym och fukthalt samt en fin lyster. Vi rekommenderar en kur om 4 behandlingar med 2 veckors intervall.


REBIOME

Rebiome också på hudens mikrobiom, dess naturliga hudflora. Rebiome produkter är dermatologiskt testade, vetenskapligt framtagna, högkvalitativa aktiva och innehåller naturliga ingredienser med oöverträffade pre- och probiotiska egenskaper.

Rebiome är miljövänlig och stöder en hållbar livsstil, 100 % vegansk och icke djurtestad.

Rebiome passar dig som söker en naturlig och hållbar hudvårdsserie som är enkel att använda. Rebiome passar alla hudtyper, kön och åldrar. Du som har svårare hudproblem eller letar efter naturlig hudvård mot åldrande kan komplettera din dagliga regim med en 21-dagars kur, 21-day Bootcamp, baserad på levande mjölksyrebakterier. Med Rebiome får du tillgång till levande laktobaciller och probiotiska bakterier i världsklass för att balansera huden, få en hälsosam, frisk och vacker hud i din bästa version.

REBIOME ANSIKTSBEHANDLING

På kliniken startar du om din hud till sin naturliga, hälsosamma balans med vår mikrobiomvänliga formel och 21-day Bootcamp ansiktsbehandling för ansikte, hals och dekolletage, som en kur för att balansera hudens microflora. Sedan använder du dina produkter hemma utefter rekommendation. SENS À 21-DAY BOOTCAMP är speciellt lämplig för känslig, acnebenägen, röd, pigmenterad och åldrad hud. Kuren lämnar din hud balanserad, stärkt och med ökad spänst och återfuktning.


COLORESCIENCE

Hos oss på Sens À Skin har vi valt att kombinera makeup med naturligt solskydd när det är som bäst. Solskyddet är mineralbaserat vilket inte påverkar hudens mikrobiom negativt vilket kemiska ljusfilter kan göra. Önskar du härlig glow eller en matt, fin finish så finns det produkter för rätt tillfälle.

Colorescience skyddar din hud från skador orsakade av solljus, föroreningar och fria radikaler. Det är alltid bättre att förebygga skador än att senare behöva behandla dem.

I Colorescience hittar du ofärgade produkter, lätt täckande och färgade makeup krämer, foundations, krämrouge, concealers, lipgloss och puder mm. De har SPF 35-50 och är vattenfasta i olika grad. Behandlande och utjämnande specialprodukter för röd och känslig hud, acnebenägen hud samt för pigmentering och melasma finns med i sortimentet.


INRE & YTTRE HÄLSA

Huden är vårt störst organ. På en vuxen person kan huden väga 5 kilo och en stor del av det består av bakterier och andra microorganismer. Det låter kanske inte så mysigt men de små liven hjälper oss fram här i världen!

Vi har goda och mindre goda bakterier på huden, i den normala hudfloran, likt i vår tarmflora. Tarmfloran har det talats länge om men ny forskning fokuserar mycket på hudens mikrobiom eller bakterieflora. Vi säger ofta att "Mår magen bra så mår kroppen bra". Med huden är det även så att "Mår huden bra så mår själen bra".

Du har säkert tänkt på att när din hud är hälsosam så ser du frisk och fräsch ut vilket ju är trevligt. Du känner dig många gånger mycket bättre när huden är sitt bästa än när din hud inte mår väl, har acne, eksem eller annat obehag. Ibland kan ett tillskott för magen hjälpa huden och det allmänna hälsotillståndet. Bakterierna i tarm och hud kan gynnas på olika sätt, vi pratar om Pro-, Pre-, Postbiotika, både i hudvård och som kosttillskott. De gör lite olika saker och samarbetar för att ha balans mellan det goda och det onda.

Vi arbetar med kosttillskott från Holistic som komplement till hudvårdsprodukter. De har flera olika kombinationer ,som passar vid olika tillfällen i livet. De kan innehålla bland annat mjölksyrebakterier, jästorganismer och sporformiga bakterier vilka stöttar tarmens funktioner och förbättrar näringsupptaget. De kan bidra till en bättre tarmfunktion som i sin tur hjälper oss att må bättre och därigenom få en vacker och strålande hy.

Det går båda vägarna, en fin hy bidrar till välbefinnande och när du mår bra så syns det på huden. Som alltid är helhetsgrepp och kombinationer bra för oss.

Inre & yttre skönhet

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Öppettider

Mån – Tors 08:15 - 17:00

Fre 08:15 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Öppettider

Mån – Tors 08:15 - 17:00

Fre 08:15 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Öppettider

Mån – Tors 08:15 - 17:00

Fre 08:15 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00